Učinkovito reševanje podatkov z vseh vrst medijev

Reševanje podatkov se lahko izvaja s številnih vrst medijev: s trdega diska, SSD diska, pomnilniške kartice, NAS naprave, USB ključka, disket in še bi lahko naštevali. Trdi disk je na primer vhodno izhodna naprava, ki je namenjena shranjevanju podatkov. Takšni diski so vgrajeni v skorajda prav vsak namizni ali večji računalnik, pogosto pa tudi v druge elektronske naprave. Sestavljeni so iz več delov: okroglih plošč, mehanizma za vrtenje plošč, bralno oziroma pisalnih glav, mehanizmov za premikanje glave in krmilnika. Dejstvo pa je, da so sploh trdi diski v zadnjih letih zelo podvrženi najrazličnejšim okvaram.

Trdi disk ali drug medij se praviloma ne okvari zaradi proizvajalcev, temveč zaradi nas samih oziroma uporabnikov. Trdi diski namreč ne zdržijo večmesečnega mučenja, ki jim ga nekateri zadajajo. Največji sovražnik v delovnih pogojih pa je zagotovo toplota. Prekomerno segrevanje lahko vodi v odpoved hranilca podatkov. Takšnim medijem seveda škodijo tudi različni udarci. V tem primeru so še toliko bolj izpostavljeni diski v prenosnih računalnikih. Če naprava oddaja čuden zvok ali pa se ne odziva, je morda znak, da bo treba poskrbeti za ustrezno reševanje podatkov iz medijev.

Reševanje podatkov se izvaja z različnih medijev kot so trdi disk, ssd disk, USB ključ, CD diska, disket in ostalih medijev.
Kvalitetni tonerji za tiskalnike

Nekatere vaše podatke z različnih vrst medijev potrebujete tudi v tiskani obliki, zato preberite tudi članek kakšne so

Različne možnosti nakupa barv za laserske tiskalne naprave

Uspešno reševanje diskov, ki ne dajejo nobenih znakov delovanja

Na srečo je pri nas kar nekaj podjetij, ki lahko v primeru okvare diska ali kakšnega drugega medija poskrbijo za uspešno reševanje podatkov na njem. To jim omogoča najbolj sodobna in ne nazadnje tudi pregrešno draga oprema. Ta poskrbi tudi za takšne medije, ki ne dajejo prav nobenega znaka življenja in so fizično precej poškodovani. Moderna oprema za reševanje podatkov zagotavlja, da disku izklopijo posamezne poškodbe glave in nato preberejo podatke. Te bi ob delovanju lahko dodatno poškodovale podatke.

Sodobno zasnovana oprema prav tako omogoča izjemno visoko uspešnost reševanja podatkov s poškodovanih sektorjev trdega diska. Pametni nadzorni moduli lahko disk izklopijo, še preden pride do novih okvar. Tehnologija branja poškodovanih delov je napredovala že tako daleč, da zmore strokovnjak ob uporabi ustrezne opreme prebrati prav vsak posamezni sektor medija. Naprave so zmožne zaznati pretirano naprezanje diska. Tedaj ga ustavijo ali pa upočasnijo vrtenje plošč, še preden bi te odpovedale oziroma bi se poškodovale. Na takšen način se počasi, a zanesljivo rešuje skorajda prav vse podatke.

Če imate težave z izgubljenimi podatki s spominske kartice vam je na voljo tudi Uspešno reševanje podatkov iz spominske kartice. Preberite več …