Katere so najboljše akumulatorske kosilnice?

Ali želite svojo trato enostavno kositi? Glede na velikost vašega vrta in vaš proračun izberite kosilnico, ki bo najbolje ustrezala vašim potrebam. Brez odlašanja odkrijte, kako vam lahko akumulatorska kosilnica pomaga in opravi svoje delo najbolje.

Kdor pravi, da se veseli pomladi, govori tudi o vrnitvi košnje trave. Za lažjo košnjo trate je nujno izbrati kosilnico, primerno za vaš vrt. Imeti čudovito trato okoli vaše hiše je takoj prijetnejše, še posebej, če imate otroke. Toda za popolno uživanje v svojem zatočišču miru ni nič boljše od popolno pokošene trate!

Za košnjo vrta izberete ustrezno akumulatorsko kosilnico.

Če je za vas košnja precej dolgočasna dejavnost ali celo opravilo, bo dobra kosilnica na akumulator poskrbela, da bo ta čas veliko bolj prijeten. Dejansko, s pravo opremo, se zdi košnja trave kot enostavna naloga in morda celo prijetna. Konkretno, to pomeni malo hrupa, veliko enostavnost izvedbe, čist rez in na koncu veliko manj utrujenosti! Toda da bi izkoristili vse te prednosti, morate izbrati dobro kosilnico, ki je primerna za vašo zemljo, pa tudi za vaš proračun.

Akumulatorska kosilnica: kako jo izbrati?

Izbire kosilnice ni mogoče jemati zlahka. Če želite biti popolnoma zadovoljni, si je pomembno vzeti čas za analizo več meril. Ker zaradi množice modelov, ki so na voljo na spletnih mestih trgovcev, ni vedno enostavno krmariti in narediti prave izbire, si je potrebno vzeti čas in preveriti ponudbo. To se morda sliši kot osnovni nasvet, vendar morate najprej dobro nastaviti proračun. Ko je ta prvi korak narejen, si lahko zastavite vprašanje o različnih funkcionalnostih, ki jih morda potrebujete.

Odvisno od vaše površine trate ne boste potrebovali enake moči (v vatih). Večja kot je vaša površina, bolj je priporočljivo dati prednost visoki moči. Pomemben kriterij, ki ga je treba upoštevati, je tudi enostavnost prilagajanja višine košnje .

Baterija je še ena točka, katere ne gre spregledati. Višja kot je vrednost v amper urah (Ah), boljša bo avtonomija. Prisotnost zbiralnika trave je lahko tudi zelo praktična. Če je vaš vrt manjši od 400 kvadratnih metrov, bo zadostovala zbirna škatla s prostornino 30 litrov. Če vaš vrt presega to površino, izberite prostornino 50 ali 60 litrov. 

Zadnja točka: skrbno upoštevajte trajanje garancije, da zagotovite trajen nakup. Torej, za vzdrževanje vrta in v kolikor želite enkraten videz, je nujna kakovostna kosilnica. Najboljša bo pa tista, ki bo v celoti izpolnjevala vaša pričakovanja in želje in bo njen učinek viden, kot odličen videz zelenice, katero vzdržujete.

rotacijska kosilnica

Košenje zelenih površin z učinkovito napravo

Vsak lastnik travnika se sčasoma sooči z izzivom košenja. To načeloma ni težavno opravilo, če seveda uporabljamo primerno opremo. Klasična rotacijska kosilnica že dolgo časa velja za eno izmed najboljših naprav za oskrbo manjših in tudi nekoliko večjih zelenih površin.