Kompresijske nogavice za ženske za lajšanje prvih znakov težav z ožiljem

Zmotno je misliti, da so krčne žile samo estetska težava. Nekateri se zaradi videza z njimi niti ne obremenjujejo kaj dosti in zato tudi ne ukrepajo. Ko pa krčne žile postanejo boleče, je ljudem s tovrstno težavo žal, da niso primerno ukrepali že prej.

Sicer pa več kot tretjino odraslih oseb težijo krčne žile. Precej pogosteje prizadenejo ženski spol. Težava ni le domena oseb v zrelih letih, saj se z njimi neredko spopadajo tudi ženske. V takšnih situacijah so lahko odlična učinkovita pomoč tudi kompresijske nogavice za ženske.

Ženske preventivne kompresijske nogavice

Preventivne kompresijske nogavice za ženske na zelo učinkovit način lajšajo prve znake težav z ožiljem. Omenili smo, da so krčne žile med najpogostejšimi tovrstnimi težavami. Omenjeni medicinski pripomoček prav tako zelo dobro pripomore k izboljšanju prekrvavitve.

Kompresijske nogavice za ženske
Kompresijske nogavice so priporočljive za osebe, ki dolgo stojijo, sedijo

Pripomoček za krčne žile in boljšo prekrvavitev k sreči lahko kupite tudi preko spletna. Na voljo so v različnih modnih barvnih odtenkih. Izbirate lahko med visokostegenskimi nogavicami s silikonom ali brez, dokolenkami, hlačnimi nogavicami, nogavicami z zaprtimi ali odprtimi prsti. Prav tako so na razpolago kompresijske nogavice za nosečnice.

Različne kompresije

Ko kupujete kompresijske nogavice za ženske, bodite pozorni tudi na samo kompresijo. Kompresija 8 do 10 mmHg je oznaka za hlačne kompresijske nogavice, ki so priporočljive za osebe, ki dolgo stojijo, sedijo in za ženske med nosečnostjo. Kompresija med 12 in 15 mmHg je blaga in je namenjena utrujenim ter težkim nogam. Preprečuje in podpira blago obliko krčnih žil med nosečnostjo.

Prednosti kompresijskih nogavic

Kompresija od 18 do 20 mmHg je zasnovana posebej za nudenje terapevtskih koristi. Takšne nogavice so še posebej dobrodošle v začetni fazi varikoze med nosečnostjo. 24 do 26 mmHg pa je oznaka za kompresijo, ki je koristna za blage do zmerne simptome venske bolezni, kot so na primer občutek težkih nog, utrujenost nog. Takšne kompresijske ženske nogavice so zaželene tudi po skleroterapiji in po hujših varikoz med nosečnostjo.

Postopna kompresija ustvarja boljši venski pritisk

Na sploh je znano, da nogavice s kompresijo pomagajo pri cirkulaciji krvi. Kri potiskajo iz nog nazaj proti srcu. Najmočneje stisnejo pri gležnju, postopoma pa popuščajo proti vrhu noge. Postopna kompresija namreč ustvarja boljši venski pritisk. Ta pa spodbuja cirkulacijo, posledično se preprečuje otekanje pa tudi utrujenost nog.