Različne možnosti nakupa barv za laserske tiskalne naprave

Brez dvoma so novejše tiskalne naprave ključna sestavina vsakega doma in pisarne. Omogočajo nam, da naredimo oziroma izdelamo račune, plačilne naloge, besedila in druge vsebine v fizični obliki na listu papirja. Pri tem pa moramo paziti, da nam ne zmanjka barve. To je še posebej pomembno pri laserskih tiskalnikih, saj ne uporabljajo črnila ampak barvni prah. Pri ohranjanju nizkih stroškov nam pomagajo poceni tonerji, ki niso originalne izvedbe. Delujejo pa povsem enako s to razliko, da so bolj ugodni za nakup. Na voljo so tudi za številne tiskalne naprave različnih proizvajalcev.

OEM tonerji za tiskalnike

Pod OEM opremo za računalnike štejemo vse proizvode, ki jih je naredil proizvajalec določene naprave. Tako so tonerji za tiskalnike OEM izvedbe pogosto priloženi novi napravi on nakupu.

Namenjeni so čim hitrejšemu in lažjemu začetku tiskanja s strani osebnega ali poslovnega uporabnika.

Sčasoma pa se izpraznijo in so potrebni zamenjave. Nakup OEM tonerja za tiskalnik je priporočen v primeru, če je naša naprava za tiskanje še vedno nova ali pokrita z garancijskim rokom. Ko pa omenjen rok preteče, pa lahko brez težav uporabljamo bolj ugodne izvedbe barv.

Poceni tonerji za tiskalnike

Originalna oprema za računalniške sisteme vedno predstavlja smiseln in varen nakup. To še posebej velja za črnilne in laserske tiskalnike vseh vrst. Je pa res, da OEM barve ne spadajo pod kategorijo poceni tonerjev, saj so občutno dragi. To še posebej velja v primeru, če moramo izdelati veliko količino računov ali drugih listin vsak dan ali zelo pogosto. V tem primeru je veliko bolje, da izberemo poceni tonerje za naše potrebe, saj nam bodo pomagali prihraniti veliko količino denarja na dolgi rok. 

menjava tonerjev za tiskalnike
Tonerji za tiskalnike se izpraznijo in so potrebni zamenjave.

Poznamo različne izvedbe barv, ki niso originalne, vendar imajo vse enake lastnosti in omogočajo kakovostno tiskanje. Zaradi nizke nakupne cene, pa so zelo koristne za osebno in poslovno rabo.

Združljivi tonerji za tiskalnike

Dandanes je ponudba barv za tiskalne naprave izredno bogata. Na voljo imamo poceni tonerje različnih proizvajalcev, ki so veliko bolj ugodni od OEM izvedb. Namenjeni so raznovrstni uporabi za bolj in manj zahtevne uporabnike. Pogosto imajo tudi vgrajene številne izboljšave, kot so večja kapaciteta barvnega prahu, manjša poraba barve pri tiskanju, možnost ponovnega polnjenja in podobno. 

Video razlaga kako deluje barvni laserski tiskalnik in toner za tiskalnik HP® 2600

Zaradi nizke nakupne cene, hitre dobavljivosti in zanesljivega delovanja so nadomestni tonerji za tiskalnike izredno razširjeni po vsem svetu. Pomembno je, da kupimo primerno izvedbo barv za našo napravo za tiskanje. To pa zagotovimo tako, da preverimo seznam napisanih združljivih naprave na sami enoti oziroma embalaži barve in da poznamo serijsko ime naše naprave, kot tudi proizvajalca.

Nadomestni toner za tiskalnik je mogoče uporabiti kadarkoli v življenju naše tiskalne naprave. Je pa priporočeno, da to storimo takrat, ko ni več v garancijskem roku.