Razlogi za izbrisane slike na našem pametnem telefonu

Novi pametni telefoni so dandanes zelo podobni računalnikom. Imajo veliko procesorske moči in pomnilnika. To je tudi razlog, da ima veliko ljudi na njih shranjeno ogromno število videov, slik in drugih podatkov. Na žalost pa tudi najbolj zanesljive naprave niso imune na razne okvare. Tako je vedno možnost, da se nam pametni telefon okvari. Razni virusi in napake operacijskega sistema lahko povzročijo, da se nam bodo izbrisale slike na telefonu, kar se zgodi dokaj pogosto. To lahko rešimo na več načinov, vendar je najbolje, da koristimo usluge reševanja podatkov.

Spominska kartica na telefonu se lahko okvari

Kljub vedno večjem notranjem spominu telefonov, večina uporabnikov še vedno uporablja spominske kartice. Te so lahko različnih kapacitet od 16GB pa vse do 1TB. Z njimi močno razširimo spomin našega telefona, kar nam omogoča namestitev ogromnega števila aplikacij. Obenem pa so SD kartice idealne za shranjevanje digitalnih vsebine, kot so slike, videi ipd. Za veliko količino izbrisanih slik na telefonu je zadolžena okvara spominskih kartic. To so dokaj občutljive naprave, ki jih vročina in vlaga hitro poškodujta. Enako škodljivo je tudi, če jih neprestano nameščamo in odstranjujemo iz telefona, saj se pri tem sčasoma okrušijo podatkovna vodila kartice. V tem primeru lahko rešimo podatke iz telefona, če ga odnesemo k strokovnjakom za reševanje slik oziroma podatkov iz računalniških naprav.

Izbrisane slike na spominski kartici
Kljub vedno večjem notranjem spominu telefonov, večina uporabnikov še vedno uporablja spominske kartice.

Pametni telefoni vsebujejo veliko število občutljivih komponent

Vsak pametni telefon vsebuje veliko število elektronskih komponent. Po sestavi je zelo podoben prenosnemu računalniku, saj ima vgrajen procesor, pomnilnik, grafično kartico, spominsko kartico, akumulator ipd. Te komponente so sicer zelo zanesljive, vendar se kljub temu lahko okvarijo. Za to je lahko zadolženo preveliko nabiranje vročine znotraj naprave. Možno pa je tudi, da so se med proizvodnjo samega telefona zgodile razne napake, ki so zadolžene za slabo kakovost čipov in drugih delov na veznih ploščah. Vse to pa pomeni, da se lahko zgodi, da se nam telefon ne bo več hotel zagnati. Če imamo podatke shranjene v notranjem pomnilniku, bomo do njih izgubili dostop. V tem primeru ne gre za izbrisane slike na telefonu, saj so še vedno shranjene v pomnilniku same naprave.

Virusi nam lahko izbrišejo podatke na pametnem telefonu

Dandanes je v obstoju veliko škodljivih programov, ki so narejeni, da nam ukradejo ali zaklenejo podatke na našem pametnem telefonu. Lahko, da bodo od nas zahtevali odkupnino za slike, videe in druge podatke. Možno pa je tudi, da nam bodo vse podatke izbrisali. V obeh primerih se vsa digitalna vsebina še vedno nahaja na našem telefonu. Tudi izbrisane slike na telefonu je možno v večini primerov rešiti, če hitro odnesemo telefon strokovnjakom za reševanje podatkov. V vsakem primeru okvare je priporočljivo, da telefona ne popravljamo sami. Če pa naprava še vedno deluje, je najbolje, da prenehamo z njeno uporabo, da ustavimo morebitno širjenje škode, ki jo lahko povzročijo virusi ali okvarjene notranje komponente.