Uspešno reševanje podatkov iz spominske kartice

To, da se okvari pomnilniški medij, ni nič nevsakdanjega. Zlasti je pomembno, da smo v takšnih trenutkih sposobni ohranjati povsem mirno kri. Reševanje podatkov iz spominske kartice je namreč v večini primerov uspešno. Vsekakor pa je ključno, da težave ne odpravljamo sami, temveč jo raje zaupamo strokovnjakom. V nasprotnem primeru je verjetno, da bomo trenutno stanje samo še poslabšali.

V trenutku, ko se pokvari pomnilniški medij na naši napravi, je torej naš največji prijatelj in zaveznik strokovnjak ter reševalec podatkov. S popravilom se ne ukvarjamo sami, ker lahko vsak nadaljnji poseg vse skupaj še bolj poškoduje, ne nazadnje lahko z nerazsodnim ravnanjem uničimo vse podatke na mediju.

Reševanje podatkov s pomočjo najbolj sodobne opreme

Lahko se zgodi, da pomnilniški medij ne daje več nobenih znakov življenja ali pa so močno fizično poškodovani. Kljub temu je takšna situacija lahko povsem rešljiva. K sreči dandanes nekatera podjetja pri reševanju omenjenih težav uporabljajo najbolj sodobno opremo, ki lahko od mrtvih obudi še tako poškodovani medij.

visokokakovostna oprema za reševanje podatkov iz spominske kartice
Strokovnjaki imajo opremo za reševanje podatkov iz spominske kartice, s katero bodo medij najprej temeljito pregledali.

Visokokakovostna oprema za reševanje podatkov iz spominske kartice zagotavlja, da strokovnjaki medijem lahko uspešno zamenjajo poškodovane dele ter iz njih preberejo podatke. Najnovejša tehnologija prav tako omogoča visok uspeh pri reševanju podatkov s poškodovanih sektorjev trdega diska. Pametni nadzorni moduli imajo to zmožnost, da lahko znajo disk izklopiti, in to še preden pride do dodatnih poškodb oziroma okvar. Naprave namreč dobro zaznavajo, da se disk pretirano napreza. Torej ustavijo ali pa zgolj upočasnijo vrtenje plošč, predno bi se poškodovale oziroma odpovedale.

Pregled medija po prejemu diska ali kartice

Da se lahko reševanje podatkov iz spominske kartice ali česa drugega prične, je potrebno to dostaviti strokovnjakom. Po prejetju mojstri za tovrstno reševanje najprej zelo temeljito pregledajo medij. Slednje stane nekaj denarja, in to ne glede na vrsto medija ali glede na njegovo kapaciteto. Cena pregleda je v vsakem primeru enaka. Seveda se mora omenjeni strošek v določenih primerih od končnega zneska odšteti.

Najboljša oprema za reševanje podatkov iz spominske kartice

Po pregledu se stranko najprej obvesti, koliko jo bo stalo popravilo. V tem primeru pa je cena seveda odvisna od kapacitete medija pa tudi od stanja, v katerem se v tistem hipu nahaja. Med popravilom morajo strokovnjaki dobro poskrbeti tudi za primerno varovanje ter za skrbno hranjenje podatkov, zlasti tistih, ki so nekoliko bolj občutljive narave.