Seznam osnovne in dodatne moto opreme

Morda ste motociklistični začetnik ali pa že zelo izkušeni voznik motorja. A ne glede na izkušenost je za vas ključnega pomena, da vas na vožnji spremlja primerna moto oprema. Ta vam namreč lahko v veliki meri omogoči, da bo vaša vožnja varna, prav tako tudi dovolj udobna ter prijetna.

Kar se tiče obvezne opreme za motoriste, je treba najprej temeljito razmisliti o kakovostni izbiri motoristične čelade. Ta je najbolj nujen pa tudi zakonsko predpisan kos zaščitne opreme motorista. Posledično jo je treba med vožnjo vedno nositi.

Različne vrste motorističnih čelad

Obvezna moto oprema je motoristična čelada, ki je na trgu na voljo v kar nekaj različicah. Lahko se odločite za preklopno čelado, ki je narejena tako, da na eni strani zajema klasično čelado om na drugi jet z odprtim obrazom. Ravno zaradi slenjega je takšna moto čelada res nekaj posebnega.

Na voljo so tudi integralne moto čelade, jet čelade in enduro čelade. Za slednje je denimo značilno, da so specifično narejene za off-road vožnjo. Njihova ključna prednost pa je ta, da so zelo lahke za nošenje, obenem ponujajo kakovostno zračenje.

Izbira kakovostnih motorističnih hlač

Obvezna moto oprema so tudi motoristične hlače, ki poskrbijo za zaščito nog pred poškodbami na cesti. Na trgu so na voljo moto hlače različnih slogov in znamk, zato je izbira primernih lahko za marsikoga pravi izziv.

Obvezna moto oprema
Obvezna moto oprema so tudi motoristične hlače različnih slogov in znamk, zato je izbira primernih lahko za marsikoga pravi izziv.

Pri izbiri hlač za motorista je treba najprej dobro razmisliti o tem, v katerih klimatskih pogojih se bodo uporabljale. Če se motorist večinoma vozi, ko je toplo vreme, je ključno, da hlače dobro dihajo in da ne pregrevajo.

Motoristični škornji so lahko odlična naložba

Nekateri menijo, da so obvezna motoristična oprema tudi motoristični škornji. Ti namreč lahko predstavljajo izvrstno zaščito nog pred ostrimi predmeti pa tudi pred drugimi številnimi predmeti ter ovirami na cesti.

Moto škornji so običajno zasnovani tako, da omogočajo kar najboljši oprijem, obenem pa tudi učinkovito stabilnost.

Moto rokavice za preprečevaje poškodb rok

Odličen način za preprečevanje poškodb rok za motoriste predstavljajo kakovostne moto rokavice. Pri vožnji z motorjem je vedno dobro nositi rokavice, ki zagotavljajo kar se da dober oprijem.

Najboljša motoristična oprema za začetnike – kaj zares potrebujete? Z motorističnimi rokavicami pri padcu drsite in ne odrgnete dlani.

Motoristične rokavice naj bi bile zasnovane tako, da se lahko povsem prilagodijo rokam motorista.