Različne vrste čelad za motoriste

Ko se boste odločali za nakup nove motoristične opreme, boste morali izbrati kar nekaj pomembnih kosov, na voljo so tudi različni dodatki, ki lahko pripomorejo k še bolj prijetni, udobni pa tudi varni vožnji.

Med vsemi kosi opreme za motorista je najpomembnejša zagotovo čelada. Na trgu je na voljo kar nekaj vrst moto čelad, zato je še toliko pomembneje, da spoznate vse vrste. Tako boste lažje določili, katera vrste je najprimernejša izbira za vas. Med drugim so na primer na voljo preklopne čelade, ki so oblikovane tako, da je udobje med vožnjo še udobnejše.

Značilnosti preklopnih motorističnih čelad

V kategoriji motorističnih čelad so torej tudi tako imenovane preklopne čelade, ki uporabniku med vožnjo ponujajo še večjo mero udobja. Za vse čelade na preklop je značilno, da uporabljajo tečaj, ki odpre bradni del čelade.

Preklopne čelade za zaščito celotnega obraza in udobje odprtega obraza.
Srednja možnost med čeladami so preklopne čelade. Preklopne čelade obožujejo motoristi, ki želijo zaščito celotnega obraza in udobje odprtega obraza. Ti motoristi imajo s temi čeladami najboljše iz obeh svetov.

To vrsto čelad za motoriste lahko najdete tudi pod imenom modularne čelade. Gre za hibrid med odprto ali jet čelado in integralno. V specializirani trgovini z motoristično opremo lahko izbirate med najrazličnejšimi modeli preklopnih čelad.

Izbira primerne motoristične čelade

Še zdaleč ni dovolj, da kot motorist veste, da je čelada najpomembnejši del motoristične opreme. Treba je namreč vedeti tudi, katera vrsta moto čelade je najprimernejša izbira za vas in tudi zakaj.

Preden se podate po nakupih morate vedeti, za kakšen namen boste čelado uporabljali, kakšen slog čelade želite imeti ter podobno.

V mislih imejte, da so na voljo tudi novejši modeli čelad, ki vam med drugim omogočajo tudi prezračevanje.

Izbira čelade za motor glede na namen

Čeprav so vas morda najbolj pritegnile preklopne čelade, ko ste raziskovali svet čelad za svoje motoristične podvige, pa se morate vprašati, ali je takšna vrsta sploh primerna za vas.

Top 5 najboljših preklopnih čelad za motorje

Najprej se vprašajte, kakšen namen bo imela izbrana čelada. Različne vrste motorjev namreč zahtevajo različne vrste čelad. Izbirate lahko med čeladami, ki so posebej zasnovane za motokros, za super sport, za skuterje in podobno.

Slog moto čelade

Po drugi strani pa slog motoristične čelade predstavlja zlasti osebnostne lastnosti in želje motorista oziroma uporabnika. Verjetno vam je pomembno, kako je čelada videti, ali vam je sploh všeč, kako je zasnovana in kakšna je njena struktura.