Optika in pregled oči – poskrbite za svoj vid!

Skrb za telo je izjemnega pomena. Če ustrezno skrbimo zase, bomo lažje ohranjali svoje zdravje in vitalnost. Poleg rednega gibanja in zdravih prehranjevalnih navad je potrebno poskrbeti tudi za zdravje naših oči. Smiselno je, da večkrat opravimo pregled oči in s tem poskrbimo tudi za svoj vid. Optika pa ima pri tem ključno vlogo.

Optika poleg nudenja očal omogoča tudi pregled oči. Tako lahko izvemo, ali se je potrebno naročiti na pregled pri okulistu oziroma, ali potrebujemo nova očala. Vid je izjemnega pomena za kvaliteto našega življenja, zato je skrb zanj ne samo priporočljiva, pač pa nujna.

Reden pregled vida v optiki

Optika nam omogoča, da skrbimo za svoj vid. Reden pregled lahko opravimo kar tam – skrb za vid in redni pregledi bodo zagotavljali zdravje naših oči, prav tako pa bomo lahko pravočasno ukrepali, v kolikor bi se pojavila razna bolezenska stanja. Reden pregled oči nas bo opozoril na motnje vida, mi pa se bomo tako lahko izognili raznim nevšečnostim, ki bi v nasprotnem primeru lahko nastale.

pregled oči v optiki Ljubljana
Poskrbimo za svoj vid in opravimo pregled oči v optiki Ljubljana.

Veliko optik je povezanih s sistemom mreže javnega zdravstva. Tako lahko hitro in enostavno izvemo, ali potrebujemo očala oziroma leče ter se seznanimo z zdravjem naših oči oziroma očesnimi napakami. Rutinske okulistične preglede je smiselno opravljati vsake dve leti, v večini optik pa je, če se odločimo za nakup očal, pregled brezplačen.

Pregled oči pri okulistu in nakup očal v optiki

Smiselno je, da opravimo tudi reden pregled pri okulistu.

Razumevanje zdravja vaših oči in delovanja očal vam lahko pomaga pri sprejemanju bolj informiranih odločitev o negi vida – med nakupovanjem in doma.​ Ta video pokriva recept za očala in kaj so navedene vrednosti na njem.

Brezplačen okulistični pregled oči za predpis očal je možen z veljavnim zdravstvenim zavarovanjem – zanj ne potrebujemo napotnice, naročimo se zgolj s klicem v izbrano ambulanto ob predložitvi zdravstvene kartice.