Nakup kakovostne motoristične opreme

Če razmišljate o nakupu novega ali rabljenega motorja, boste morali pričeti razmišljati še o nakupu kakovostne motoristične opreme. Kakovost motorja namreč ni ednini dejavnik za mirno, varno, torej brezskrbno vožnjo po najrazličnejših terenih. 

Pomemben del je torej tudi dodatna oprema, kamor prištevamo zlasti motoristične jakne, škornje, rokavice, čelade ter podobno. Pri nakupu tovrstne opreme ne upoštevajte samo cene, temveč se osredotočite predvsem na udobnost, varnost, zanesljivost, skratka na kakovost izdelkov. Padec z motorja že pri nizki hitrosti lahko prinaša cel kup nevšečnosti – odrgnine, zvine, zlome pa tudi resnejše poškodbe. Če boste v takšni situaciji na sebi imeli kakovostno opremo, se boste temu v veliki meri lahko dobro izognili. 

Motoristična jakna in hlače 

V specializiranih prodajalnah z moto opremo boste lahko kupili kakovostne motoristične jakne in hlače ter seveda še vso drugo nujno opremo. 

Jakna in hlače sta med motoristično opremo zagotovo pomembnejša zaščitna elementa. Predvsem lahko odlično zaščitita občutljivejše predele vašega telesa, predvsem pa rebra, roke, hrbet ter notranje organe. Za obe vrsti oblačil naj velja, da sta udobni in varni. Dobro se morata oprijemati vašega telesa, in sicer do te mere da vam služita kot druga koža. Prav tako je važno, da so motoristične jakne in hlače dovolj ohlapni, da vas med vožnjo ne ovirata. 

Na področju komolcev, na kolenih, ledvenem delu in po golenih je treba kose oblačil še dodatno zaščititi, in sicer s posebno zaščitno plastiko ali pa kar jeklom. Za slednjega velja, da lahko prenese silo padca pa tudi drgnjenje po trdi površini. 

Čelada zaščiti celotno površino glave 

Poleg motoristične jakne in hlač je izjemno pomemben element moto opreme tudi čelada. Njena naloga je, da v celoti varuje vašo glavo. Poleg tega vas kakovostno zasnovana čelada dobro varuje še pred vetrom in najrazličnejšim žuželkam, ki se jim med vožnjo nikakor ne boste mogli izogniti. 

Zavedati se morate, da ima prav vsaka čelada omejen rok uporabe. Najbolje je, da jo menjate na vsakih pet let. Po preteku tega časa namreč lepilo in druga sredstva popustijo in ne nudijo popolne zaščite pred padci. 

Vso moto opremo pa vedno kupujte pri preverjenem ter priznanem prodajalcu, kjer ne varčujte z denarjem. Vaše telo mora biti v celoti med vožnjo na motorju kakovostno zaščiteno.