Zakaj je lososovo olje za psa tako koristno?

Dandanes je na voljo veliko število različne prehrane za naše domače živali. Vedno več je znanih pozitivnih učinkov, ki jih ima BARF metoda hranjenja. Zelo koristne snovi vsebuje lososovo olje za psa, ki se ga uporablja kot prehranski dodatek. Je bogat vir omega maščobnih kislin in je zato odlično dodatno hranilo za naše štirinožne kosmate prijatelje. Omogoča nam, da ustvarimo okusen obrok, ki je poln koristnih snovi za visok nivo energije in dolgo življenje našega psa.

Tri omega maščobe, ki jih vsebuje lososovo olje za psa

Vedno več je znanega o koristnosti maščobnih kislin, ki jih vsebuje veliko rib. Dodatek k prehrani v obliki lososovega olja za pse pa vsebuje kar tri. Omega maščobe 3, 6 in 9 močno pomagajo našemu psu pri ohranjanju zdrave dlake, kože, delovanja imunskega sistema, zaščiti delovanja srca in še mnogo več. 

Kakšne so prednosti ribjega olja oz. lososovega olja za pse? | Veterinarsko odobreno

Dejstvo je, da psi potrebujejo prehrano, ki je kakovostna. Zato se tudi veliko ljudi posluži metode hranjenja psa s hladno stiskano hrano v obliki konzerv in vreč z briketi. Z dodatki, kot je lososovo olje za psa pa naredimo obrok še bolj okusen in zdrav.

Boljše mentalno zdravje psa

Psi so občutljive živali, ki so tudi zelo inteligentne. Razvoj možganov in mentalnih sposobnosti je v veliki meri odvisen od zunanje stimulacije.

  • Bolj kot se igramo in učimo psa novih trikov, bolj se bodo razvile njegove mentalne sposobnosti. Seveda pa igra prehrana tudi zelo velik pomen.
  • Kakovostno meso in dodatki v prehrani lahko dobesedno naredijo našega psa bolj pametnega.

Vsebina lososovega olja za psa ima številne koristne organske spojine, ki pomagajo pri ohranjanju mentalne ostrine. Različne raziskave so tudi pokazale, da psi ki uživajo omega maščobe so bolj pozorni in imajo boljši spomin.

Mobilnost psa s primerno prehrano je veliko boljša

Znano dejstvo je, da lahko večji psi hitro razvijejo bolečine v sklepih, če so pretežki. Generična prehrana za pse je pogosto prazna in vsebuje le malo vitaminov in mineralov.

Zato lahko že razmeroma mladi psi občutijo bolečine v sklepih, saj jih telo ne more obnavljati. Z dodatkom lososovega olja za psa je mogoče znižati vnetja v sklepih. V olju se nahajajo encimi, ki poskrbijo za boljšo mazivnost sklepov in tako izboljšajo gibljivost. Seveda pa je vedno najbolje, da odpeljemo psa k veterinarju, če opazimo, da se težje giblje ali ima druge zdravstvene težave.

Kako dodajamo lososovo olje za psa k prehrani?

Priporočljivo je, da si podrobno preberemo proizvajalčeva navodila za vsak prehranski dodatek za psa. Ko dodajamo lososovo olje za psa v meso ali brikete, je priporočljivo, da pričnemo z majhno mero. Tako lahko opazimo, če naš pes dobro prenaša olje in mu tudi omogočimo, da se nanj navadi. Samo olje je v tubi s pumpico, kar nam omogoča, da olje dodajamo v manjših količinah.

Lososovo olje za psa dodajamo psu v manjših količinah
Lososovo olje za psa je v tubi s pumpico, ker psu olje dodajamo v manjših količinah.

Ne glede na pasmo, starost ali druge lastnostni našega psa, lahko z lososovim oljem za pse naredimo veliko dobrega. Ker je bogato s kislinskimi maščobami omega, lahko pozitivno vpliva na kosti, mišice, ožilje, vid in zdravje dlake ter kože.