Konopljin čaj za prijetnejše počutje in boljši spanec

Verjetno vsaj enkrat na dan koga slišite reči, da se ne počuti prijetno in da tudi ne spi prav dobro. Če se to ponavlja dlje časa, vpliva lahko na kakovost življenja oziroma na čisto vse obveznosti. Potrebno si je najti primerno rešitev, saj slabo razpoloženje in slab spanec lahko vodi tudi v kaj resnejšega, kot je denimo depresija.

Za slabo počutje in za slab spanec pogosto svetujejo pitje konopljinega čaja. Če ga do sedaj še niste preizkusili in vas muči slab spanec, potem je čas, da spoznate, kaj vam konopljin čaj ponuja in na kakšen način ga je treba pripraviti.

Najboljši med zeliščnimi čaji

Če ste ljubitelj zeliščnih čajev, vas bo zagotovo navdušil tudi čaj iz konoplje. Industrijska konoplja je namreč znana po tem, da uživanje njenih izdelkov prinaša še več zdravja in dobrega počutja.

Konopljin čaj za boljši spanec
Konopljin čaj dobro vpliva na kakovost vašega spanca. Konopljin čaj, ki ga zaužijete pred spanjem, nudi sprostitev za dober spanec. Pomirjujoč učinek CBD-ja, ki je prisoten v tej okusni pijači, cenijo potrošniki z nespečnostjo.

S pomočjo študij je bilo dokazano, da konopljin čaj zelo dobro vpliva na naše telo. Deluje zelo pomirjevalno, ker sprošča telo in deluje protistresno. Če je na primer vaš delovnik prepojen s stresom, je pametno popiti kakšno skodelico čaja že v času delavnika.

Čaj iz konoplje zelo dobro prija tudi po delovniku in posledično lahko pripomore k boljšemu splošnemu počutju. Najbolje pa je skodelico konopljinega čaja zaužiti pred spanjem, ker naj bi izboljševal spanec.

Kaj vsebuje čaj konoplje?

Konopljin čaj vsebuje precej železa ter magnezija. Posledično je pogosto označen kot zelo dober vir dobrih hranil, ki jih naše telo potrebuje. Čaj izjemno dobro vpliva tudi na naš imunski sistem. Kljub temu da velja tudi za odlično osvežitev poleti, je zelo pomemben napitek tudi v hladnejših zimskih dnevih, ko je treba na imunski sistem še posebej paziti.

V tem videu je recept kako lahko pripravite okusen konopljin čaj z maslom. Kanabidiol je kanabinoid iz konoplje in da bi bil kanabinoid učinkovit in prebavljiv, ga je treba zmešati in segreti z maščobo, kot je npr. maslo.

Zaradi svojih sestavin konopljin čaj zelo dobro pomaga tudi pri težavah s prebavo. Blaži in zelo blagodejno vpliva na prebavni trakt. Prav tako dobro vpliva na delovanje srca in ožilja. Pomaga pri zmanjševanju holesterola in sladkorja. Ob rednem pitju vam konopljin čaj lahko pomaga tudi pri izgubljanju telesne teže.

Redno pitje čaja konoplje

Večji učinek čaja iz konoplje boste dosegli, če ga boste pili redno. Pijete ga lahko večkrat na dan. Primerna izbira je tudi za otroke, a v tem primeru se priporoča manjši, vsaj polovični odmerek.