Nadgradnja avtomobilskih luči na LED

Dandanes je ena najboljših nadgradenj našega avtomobila, če vgradimo LED luči. Zaradi svojih izrednih prednosti jih uporablja vedno več voznikov po vsem svetu. Poleg manjše električne porabe, imajo boljšo svetilnost, kar jih naredi primerne za vsako vozilo. Trenutno so žarnice H4 LED izredno popularne, saj jih lahko uporabimo v večini avtomobilov, poleg tega pa lahko proizvedejo dvojni žarek. To je izredno uporabna lastnost, saj imamo tako manjše stroške z vzdrževanjem ter obenem lažje opravimo nadgradnjo luči. 

Žarnice H4 LED imajo dvojni žarek

Avtomobilski žarometi imajo visoke in nizke žarke. Odvisno pa je od sistema, kako to dosežejo. Nekatere luči uporabljajo dvojne žarke, kar pomeni, da lahko ena žarnica H4 LED ustvari dolge in nizke oziroma kratke luči. Drugi modeli pa imajo sistem, kjer potrebujemo 2 žarnici za ustvarjanje obeh vrst žarkov.

Pomembno je, da se zavedamo, da so žarnice H4 LED namenjene za luči, ki lahko ustvarijo dvojni žarek. Niso pa kompatibilne z drugimi sistemi. Tako ne moremo H1 žarnico vgraditi v tako luč, ker niso dimenzije in druge lastnosti ustrezne.

Preberite si še naslednji članek: Razlogi za uporabo motorističnih rokavic med vožnjo z motorjem

Z uporabo motorističnih rokavic se prepreči hujše poškodbe, obenem pa nudijo pa tudi zaščito pred odrgninami

Večja svetilnost in boljša vidljivost 

Nadgradnja na LED žarnice ima ogromno prednosti, ki jih morda še ne poznamo. Takoj po nadgradnji bomo lahko opazili, da naše luči se veliko manj segrejejo med delovanjem. Poleg tega pa imajo izredno zmogljivost. Pri halogenskih izvedbah žarnic se več kot 90% energije pretvori v toploto. Pri LED tehnologiji pa se večina električne energije spremeni v svetlobo.

To nam bo omogočalo, da:

  • Je električni sistem našega avtomobila veliko manj obremenjen
  • Celotna elektronika v avtomobilu deluje bolj učinkovito
  • Bo akumulator v vozilu imel veliko daljšo življenjsko dobo

Kompatibilnost LED žarnic z našim vozilom

Če uporabljamo starejše vozilo, potem je dobro, če vnaprej preverimo, če so žarnice H4 LED kompatibilne z našim vozilom. Prva stvar je ta, da moramo imeti žaromete, ki imajo dvojni žarek. Druga stvar pa je ta, da povprašamo trgovino ali lokalnega mehanika, če lahko vgradimo omenjene žarnice. V nekaterih primerih bomo potrebovali komplet s pretvornikom, ki ga bomo morali tudi vgraditi v same žaromete.

Najboljši način za nakup novih žarnic je, če se podamo na splet. Na spletni strani www.silux-auto.it lahko zasledimo veliko ponudbo LED žarnic in drugih vrhunskih avtomobilskih delov.

Naš jekleni konjiček je neprestano izpostavljen mehanični obrabi znotraj kabine. Težki predmeti, orodja, in tačke živali preprogo hitro strgajo, na njej pustijo madeže ali jo drugače poškodujejo. Proti vsem omenjenim nevarnostim in nevšečnostim je mogoče uporabiti korito za prtljažnik avtomobila, ki ga je sila preprosto namestiti.