Korito za prtljažnik avtomobila

Naš jekleni konjiček je neprestano izpostavljen mehanični obrabi znotraj kabine. S čevlji sčasoma obrabimo tepihe na voznikovem, sovoznikovem in potniškem prostoru. Velikokrat pa spregledamo obremenjenost zadnjega dela avtomobila, kjer prevažamo raznovrstno prtljago. Težki predmeti, orodja, in tačke živali preprogo hitro strgajo, na njej pustijo madeže ali jo drugače poškodujejo. Proti vsem omenjenim nevarnostim in nevšečnostim je mogoče uporabiti korito za prtljažnik avtomobila, ki ga je sila preprosto namestiti. Tako bomo preprečili številne poškodbe preproge in obenem ohranjali vrednost našega vozila za prihajajoča leta.

Na kaj moramo biti pazljivi ob nakupu avto korita za prtljažnik?

Dandanes lahko izbiramo med mnogimi materiali raznovrstne opreme za različna vozila. Pri tem igra material izdelave velik pomen. Enako velja za avtomobilsko korito za prtljažnik, saj ga lahko kupimo v različnih izvedbah. 

gumijasto korito za prtljažnik avtomobila, da bomo preprečili številne poškodbe preproge
Velikokrat spregledamo obremenjenost prtljažnika. Z uporabo gumijastega korita za prtljažnik avtomobila bomo preprečili številne poškodbe preproge in obenem ohranjali vrednost našega vozila za prihajajoča leta.

Najbolj popularna so gumijasta korita za prtljažnik avta, saj so izredno trpežna, jih brez težav očistimo ter imajo dolgo življenjsko dobo. Poznamo pa tudi vinilne in tekstilne izvedbe, ki imajo tudi svoje prednosti. Načeloma je guma daleč najbolj zanesljiv material, kar se tiče vzdržljivosti. Obenem pa je tudi nakupna cena avtomobilskih korit za prtljažnik narejenih iz gume zelo ugodna, kar je vedno zaželeno.

Avtomobilsko korito za prtljažnik z dodatno zaščito za odbijač

Prevažanje malih domačih živali je včasih potrebno z osebnim vozilom. Pogosto je tako, da moramo to storiti v prtljažnem predelu vozila, saj tako zagotovimo najvišjo zaščito za živali, ko jih prevažamo. Psi, mačke in druge živali pa lahko hitro opraskajo odbijač, ko prehajajo v in iz našega vozila.

Tako se na njem pojavijo praske ali druge poškodbe. To pa je mogoče preprečiti z avto koritom za prtljažnik, ki tudi zaščiti odbijač. Priložena je zložljiva guma, ki jo položimo na odbijač, ko odpremo prtljažna vrata. To je sila hitro in preprosto opravilo, ki od nas ne zahteva nobenega napora, dodatnih orodij in podobno.

Čiščenje korita za prtljažnik avta je izredno preprosto

Vsak notranji del avtomobila je potrebno od časa do časa očistiti. Veliko lažje je, če se umaže korito za prtljažnik avtomobila, kot pa če moramo iz preproge odstraniti madeže.

Čiščenje gumijastega korita za prtljažnik avta

Ker je omenjen avtodel narejen iz gume, ga lahko preprosto očistimo z visokotlačnim čistilcem. Pogosto pa je popolnoma zadovoljiva uporaba milnice in krpe za čiščenje. Tako lahko v nekaj preprostih minutah popolnoma odstranimo vlago, prah, kamenčke, blato in drugo nečistočo. Hitro in preprosto čiščenje je velika prednost, saj bomo tako prihranili veliko časa kot tudi denarnih sredstev, ki bi jih drugače namenili za draga čistila.