Varen in učinkovit način za gostovanje spletnih strani

Razvoj računalniške tehnologije je prinesel tudi številne nove načine uporabe spleta. Dandanes imamo na voljo različne načine gostovanja spletnih strani. Zadnja leta je vedno bolj popularen VPS strežnik, saj omogoča pred nepredstavljiv nivo prilagodljivosti in številne napredne zmogljivosti. Tako ga uporablja vedno več podjetij in posameznikov za izgradnjo spletne strani, kjer je ključna hitrost delovanja kot tudi zmožnost nadgradnje strojnih zmogljivosti paketa gostovanja. Obenem pa je omenjeno gostovanje izredno varno, saj poteka v virtualnem okolju, kjer nepridipravi stežka naredijo škodo.

VPS strežnik ima zagotovljene strojne zmogljivosti

Ena izmed največjih tegob klasičnega gostovanja je ta, da si več sto ali tisoč uporabnikov deli strojne zmogljivosti za poganjanje spletnih strani. Tako se lahko kadarkoli delovanje ene ali več spletnih strani upočasni ali popolnoma ustavi. 

VPS server se priporoča za vse lastnike spletnih strani
Več sto ali tisoč uporabnikov si deli strojne zmogljivosti za poganjanje spletnih strani. VPS server ima zagotovljeno procesorsko moč, prostor za shranjevanje podatkov, delovni pomnilnik in pasovno širino za vsakega uporabnika posebej.

Procesorsko moč, prostor za shranjevanje podatkov, delovni pomnilnik in pasovno širino pa ima VPS server zagotovljeno za vsakega uporabnika posebej. To pomeni, da ne more priti do preobremenitve strojnih zmogljivosti strežnika za vse uporabnike naenkrat. Vsaka spletna stran ima zagotovljena sredstva, ki si jih ne deli z drugimi uporabniki ali spletnimi stranmi.

VPS server je mogoče nadgraditi

Nakup paketa gostovanja za spletno stran je vedno ključen korak za vsakega posameznika.

  • Lahko pa se zgodi, da se bodo potrebe naše spletne strani sčasoma spremenile.
  • Mogoče je, da bomo imeli veliko večji obisk, kot je bilo sprva načrtovano.
  • Morda bomo potrebovali več prostora za shranjevanje digitalnih vsebin in podobno.

Delovanje VPS serverja je urejeno tako, da ga lahko kadarkoli nadgradimo. V vsakem trenutku je mogoče povečati hitrost procesorja in njegovih jeder, hitrost pasovne širine in druge pomembne elemente zmogljivosti delovanja. Omenjena lastnost je izredno koristna za vsakega lastnika spletne strani, ker ni potrebe po premikanju HTML, CSS in druge spletne kode na drugo gostovanje oziroma računalnik, če se pojavijo višje zahteve za pravilno delovanje spletne strani.

Višja varnost spletne strani

Uporaba različnih varnostnih tehnologije je dandanes ključna za vsako spletno stran. Vedno se priporoča uporaba SSL certifikata. Namenjen je šifriranju povezave med spletnim brskalnikom obiskovalca in VPS strežnikom, ki gostuje našo spletno stran. Tako postane vsa komunikacija nevidna hekerjem, vohunskim programom in drugim nepridipravom. Obenem pa je SSL certifikat ključna komponenta, če želimo našim strankam ponuditi možnost plačevanja preko različnih plačilnih kartic.

Kaj je VPS strežnik?

Uporaba VPS strežnika se priporoča za vse nove in že izkušene lastnike spletnih strani. Ker je mogoče strežnik nastavljati po svojih merah, lahko izdelamo spletno stran z vsemi elementi, ki jih želimo. Spletni administratorji pa bodo veseli dejstva, da je mogoče tudi izbrati operacijski sistem za poganjanje spletne strani, kar je vedno velika prednost.