Povečava prsi je priljubljena med pripadnicami nežnejšega spola

Ena od storitev, ki jo ponuja lepotna kirurgija, je tudi povečava prsi. Storitev je zlasti priljubljena med predstavnicami nežnejšega spola. Ženske imajo namreč neredko željo po takšni spremembi. Najpogosteje se za takšen poseg odločijo zaradi nesimetričnosti, povešenosti, hipomastije oziroma zaradi zmanjšanja polnosti dojk. Ne nazadnje si želijo tudi večje in bolj bujno oprsje.

Sicer pa se večina žensk še vedno odloča za povečanje prsi do te mere, da se ohrani naravni videz. Zagotovo najbolj priljubljena in tudi najpogosteje uporabljena metoda za povečavo dojk ostaja povečanje s silikonskimi prsnimi vsadki. Ena od možnosti v tem primeru so okrogli ali kapljičasti prsni vsadki.

Okrogli ali kapljičasti vsadki za povečanje dojk

Ena od možnosti za povečanje prsi so torej okrogli ali pa kapljičasti vsadki. Nekateri menijo, da okrogli vsadki v primerjavi s kapljičastimi dajejo bolj umetni videz, kar pa po mnenju strokovnjakov še zdaleč ni res. Na videz – naraven ali umeten – vpliva predvsem velikost vsadkov. Večji vsadki na manjšem telesu na primer povzročajo umetni videz dojk. Manjši pa seveda bolj naravnega. Krogla in kapljica se namreč razlikujeta če v zgornjem delu vsadka. Ta je lahko malo manj ali pa malo bolj napet. V večini primerov okrogli vsadek naredi povsem lep pa tudi naraven videz oziroma rezultat.

Povečanje prsi
Povečanje prsi poveča njeno samozavest ter njeno seksapilnost

Znani so tudi hrapavi ali gladki prsni vsadki. Za hrapave je na primer znano, da lahko povzročajo nekatere vrste bolezni. In čeprav gre pri tem za izjemno majhno tveganje, se je vendarle treba pogovoriti s strokovnjakom, preden se odločite za takšno vrsto vsadkov.

Kakšna je lahko metoda reza pri povečevanju dojk

Povečava dojk lahko vključuje več vrst rezov. Najbolj klasičen in seveda tudi najbolj pogost pristop k posegu povečanja vključuje rez ter kasneje brazgotino v gubi pod samo dojko. Dolžina reza je najbolj odvisna od velikosti vsadka. Če je vsadek večji, je praviloma daljši tudi sam rez. Običajno pa se giblje nekje med 5 in 6 centimetri.

Rezi pri operaciji prsnih vsadkov

Rez tudi po sami operaciji zagotovi dojenje ter užitke ob spolni vzburjenosti. Obenem povsem nedotaknjene ostanejo tudi mlečne žleze, krvne žile ter živci. Prav nobeno tkivo med operacijo ni prekinjeno. Rez v gubi pod dojko je torej najmanj moteč za morebitno mamografijo in seveda za morebitno prihodnje dojenje.