Kakšno prevleko sedežne garniture je najbolje izbrati

Izbira sedežne garniture vsekakor ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Tega se najpogosteje pričnemo zavedati šele, ko smo sami postavljeni pred to dejstvo. Najprej moramo natančno določiti velikost, ki je odvisna zlasti od velikosti sobe, kamor bomo sedežno namestili. Ne nazadnje pa je izjemno pomembna tudi izbira vrste prevleke, v katero bo oblečena garnitura za sedenje.

Prevleka za sedežne se lahko izbere iz velike kolekcije različnih materialov in barv. Poljubno se lahko kombinira tudi več različnih materialov. To pomeni, da lahko določite, kateri element kavča bo oblečen v določen material pa tudi barvni odtenek.

Usnje je prijeten in udoben naravni material

Daleč najbolj priljubljene so usnjene sedežne garniture. To pa pravzaprav ni nič nenavadnega, saj je usnje poznano kot naravni material, ki je izjemno prijeten ter udoben za uporabo. Kakovostno usnje diha, absorbira telesno vlago in prilagaja svojo temperaturo temperaturi telesa.

Izbira sedežne garniture vsekakor ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Tega se najpogosteje pričnemo zavedati šele, ko smo sami postavljeni pred to dejstvo.

Večkratna uporaba samo še izboljšuje njegovo kakovost. Lahko torej rečemo, da je usnjena sedežna dolgotrajna rešitev za bivalni prostor. Odlična novica je še ta, da usnje pri vzdrževanju ne zahteva prav posebne pozornosti.

Usnje in tkana tkanina kot odlična kombinacija za sedežne garniture

Za kavče, sedežne garniture in druge tovrstne kose pohištva se pogosto uporabljajo tudi tapetniške oziroma dekorativne tkanine. Te so največkrat tkane. Na trgu je na voljo zelo velika izbira takšnih tkanin, ki se med seboj ločijo po debelini pa tudi po gostoti tkanja, ne nazadnje tudi po vzorcih.

Odlična kombinacija sta na primer tkana tkanina in usnje. Določene dele sedežne garniture lahko oblečemo v usnje in s tem naredimo precej bolj dinamičen in bogat izgled pohištva za sedenje, druženje, branje in še kaj. Pri tem pa je seveda treba izjemno paziti na to, da ne pretiravamo s preveč vrstami in barvami tkanin.

Mikrotkanine so na dotik izjemno mehke

Še ena od možnosti pa je ta, da sedežno preoblečemo v mikrotkanino. Ta je enobarvna. Na dotik je takšen material zelo mehak ter topel. Primeren je predvsem za tiste, ki se jim usnje ne dopade ravno najbolj.

Da bo sedežna garnitura, oblečena v mikrotkanino, ni preveč monotona, so lahko nekateri njeni deli v drugi barvi mikrotkanine. Barve, ki jih kombiniramo, ne smejo biti preveč močne. Sicer pa je slednje predvsem odvisno od okusa in ideje vsakega posameznika.