Na servis koles najpogosteje tik pred kolesarsko sezono

Kolesarjenje je precej razširjena oblika aktivnosti, kar lahko opazimo tudi v cestnem prometu. Za kakovostno in varno opravljanje tovrstnega športa v prvi vrsti potrebujemo učinkovito prevozno sredstvo.

Čeprav se zdi, da je s kolesom vse v najlepšem redu, je treba tu in tam poskrbeti tudi za servis. Slednji je najpogosteje opravljan tik pred glavno sezono kolesarjenja. A za kolo je treba dobro skrbeti ves čas, tudi preden ga pripravite na zimsko spanje. Serviserji imajo pred začetkom sezone zato precej manj dela, kolesarji pa bistveno manj stroškov.

Servis kolesa praviloma opravljajo strokovnjaki, ki jih najdete v neposredni bližini vašega doma. K sreči pri nas takšno storitev ponujajo že skorajda v vsakem večjem kraju. Če na primer živite v bližini Novega mesta, vam servis koles hitro, kakovostno in cenovno dostopno opravijo v Kolesarskem centru JB. Servis koles Novo mesto je dobrodošel tudi za vse lastnike nekoliko starejših rabljenih koles.

Za kaj vse lahko poskrbijo v novomeškem centru servisa koles?

Izjemno pomembno je torej, da svoje kolo ves čas ohranjate v kar se da dobri formi ter kondiciji. Za slednje lahko odlično poskrbijo v novomeškem kolesarskem centru. Če iščete torej kakovosten in profesionalen servis koles, je servis koles Novo mesto preverjeno dobra izbira.

Profesionalen koles Novo mesto za pregled celotnega kolesa
Servis kolesa praviloma opravljajo strokovnjaki, ki to storitev ponujajo že skorajda v vsakem večjem kraju. Profesionalen servis koles, je servis koles Novo mesto.

Servis koles v Novem mestu vključuje temeljite preglede delovanja celotnega kolesa, nastavitev zavor ter menjalnikov, čiščenje in podmazovanje krmilnega ter gonilnega položaja. Prav tako pregled in centriranje obročev, pranje kolesa in podobno. Storitev je opravljena v hitrem času, izjemno natančno in cenovno dostopno.

Kdaj je treba opraviti prvi pregled kolesa?

Praviloma bi se moral prvi servis za kolo vedno opraviti v roku 90 dni od nakupa kolesa. Na sploh pa se mora temeljitejši pregled vedno opraviti pred pričetkom sezone kolesarjenja. Za prvo vožnjo si mora vsak kolesar osvežiti spomin, kaj vse potrebuje, da se bo lahko po cesti ali po kakšnem drugem terenu vozil varno, udobno in brez kakršnih koli tehničnih težav.

Vsako kolo mora biti brezhibno, zato se še toliko bolj priporoča, da tovrstna prevozna sredstva pred sezono torej vedno zaupate strokovnemu servisu.

Kaj vključuje spomladanski servis koles?

Servis kolesa pred sezono

Na spomladanskem servisu koles serviser najprej natančno pregleda pnevmatike. Takšen strokovnjak lahko zelo hitro oceni, ali so uporabne in dovolj varne za vožnjo. Obenem pregleda obročnike in napere – ali so razrahljane in potrebne novih nastavitev. Sledi tudi pregled zavor.