Gumijasti tepihi za avto – ustrezna zaščita najbolj izpostavljenih delov notranjega dela vozila

Če želite kar se da najbolje zaščititi izpostavljene dele notranjega dela svojega jeklenega konjička, vam svetujemo izbiro gumijastih tepihov za avto. Z njimi boste namreč močno pripomogli k temu, da bo vaše vozilo dlje časa brezhibno vzdrževano.

Gumijasti tepihi za avto so odporni na tekočine, olje, sonce, so fleksibilni, praviloma vsebujejo protizdrsni vzorec. So dobro odporni na obrabo.

Optimalno prileganje obliki avtomobila

Ko sedete v avtomobil, imate pogosto zaradi vremenskih razmer ali katerih drugih dejavnikov mokro ali umazano obutev, ki za seboj pušča nezaželene sledi. Ko boste v notranjost avta namestili tepihe za avto iz gume, boste dobro zaščitili vozilo, obenem pa prihranili precej časa s čiščenjem. Gumijasti tepihi za avto se samo obrišejo in posušijo.

gumijasti tepihi za avto se enostavno očistijo
Gumijasti tepihi za avto vam bodo prihranili precej časa s čiščenjem, saj se samo obrišejo in posušijo.

Preproge za avto iz gume se lahko povsem prilegajo obliki vašega avta, ker so lahko izdelani po meri. Ker vključujejo protizdrsni sloj, vam omogočajo tudi večjo varnost med vožnjo. Narejeni so tako, da se na vogalih ne premikajo in ne zvijajo. Za dodatno zaščito poskrbi rob predpražnika, ki je nekoliko dvignjen. Gumijaste preproge za avto se namestijo preprosto in hitro. Za to ne potrebujete nobenih dodatnih pripomočkov ali orodij.

Karakteristike originalnih avtomobilskih gumijastih preprog

Ker originalne gumijaste preproge za avto dobite od proizvajalca vozila, veste, da se bodo povsem prilegale notranjosti. Gumijasti tepihi so bili namreč načrtovani ter oblikovani skupaj z avtomobilom že od samega začetka.

  • V primeru da se avto tepihi ne bi povsem prilegali, bi vas pri vožnji lahko ovirali z nenehnim premikanjem, kar pa seveda lahko ogrozi vašo vožnjo.
  • Obenem imajo gumijasti tepihi za avto tudi protizdrsni slog, ki onemogoča premikanje med vožnjo.
  • Ravno zato so takšne preproge primerne tudi za vse tiste voznike, ki jih avto tepihi navadno motijo.

Čiščenje avto tepihov iz gume

Tudi kar se tiče samega čiščenja in vzdrževanja, so avtomobilski gumijasti tepihi najboljša izbira. Dovolj je zgolj to, da jih obrišete in izgledali bodo, kot da ste jih ravno kupili. V primeru da se na njih nabere nekoliko več umazanije, jih lahko tudi splaknete. So namreč vodoodporni in jih lahko očistite kar s krtačo ali krpo. Ker se zelo hitro sušijo, z njimi ne boste imeli veliko dela.

Kako hitro in enostavno očistiti gumijaste tepihe za avto?

Seveda pa tepihov za avto iz gume ne sušite direktno na sončni svetlobi dlje časa. Lahko namreč pride do razpok na gumi.