Visokokakovostni proteini za izboljšanje zdravja

Človeško telo potrebuje raznovrstno prehrano, da ohranja svojo vitalnost in dobro presnovo. Tako je dobro, če uživamo meso, zelenjavo in sadje, saj ima vsak izmed njih izredno pomembne minerale, vitamine in druge elemente, ki omogočajo, da se počutimo dobro, mladostno in polni energije. Res pa je, da to ni vedno možno doseči in zato moramo jemati prehranske dodatke. Za človeško telo so izredno pomembni Whey proteini, ki omogočajo telesu, da gradi celice kosti, mišic, kože in krvi.

Vsi proteini niso enaki

Dejstvo je, da se proteini lahko razlikujejo med seboj po kvaliteti in drugih lastnostih. To pomeni, da niso vsi enako primerni za zaužitje, ter da moramo biti previdni pri vnosu v naše telo. Whey proteini so izredno bogati v amino kislinah, ki jih naše telo nujno potrebuje za pravilno prebavo in druge pomembne funkcije.

Veliko raziskav je pokazalo, da nam Whey proteini omogočajo:

  • Pridobitev mišične mase
  • Povečanje nivoja energije
  • Izgubo odvečne telesne maščobe

Whey proteini se pridelujejo iz sirotke

Whey ali sirotkini proteini so pridobljeni iz mleka. Pridobljeni so iz procesa spremembe mleka v sir. Sirotko lahko opazimo, če odpremo embalažo jogurta, saj se velikokrat nabere plavajoča tekočina na vrhu. To je sirotka, ki je izredno zdravilna. Iz nje lahko pridelamo bogato mešanico proteinov, ki sama po sebi nima okusa, vendar jo lahko obogatimo z različnimi okusi, kot je vanilja, jagoda, čokolada ipd.

Če kupimo visoko-kvalitetne proteine, kot so v ponudbi na strani www.fittijelo.com, lahko uživamo v dodatnih prednostih, kot je boljše zdravje kosti in hitrejša porabi kalorij.

Gradniki človeškega telesa so proteini

Človeško telo potrebuje proteine, da ohranja svojo obliko ter gradi in popravlja različne organe v telesu, vključno s kožo. Whey proteini nam pomagajo tudi z uravnavanjem veliko notranjih procesov v našem telesu, kot so:

  • Izdelovanje hormonov
  • Popravilo in izgradnja kit
  • Povečanje vrednosti antioksidantov

Whey proteini vsebujejo tudi mešanico amino kislin, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje. Imajo posebno veliko vsoto amino kisline z imenom levcin, ki omogoča hitrejšo regeneracijo, ohranjanje mišične mase ter skrbi za optimalno porabo energije. Levcin naše telo ne more samo proizvajati, ampak se moramo zanašati na prehrano, kot so jajca in meso, da ga vnesemo v telo.