Kateri so tipični znaki za anksioznost?

Ko se vprašamo, kaj je anksioznost, odgovora ni tako preprosto najti. Lahko pa rečemo, da je to stanje, kjer je v ospredju nemir, strah, tesnoba, živčnost in podobno. Ob tem se vprašamo tudi, ali je to duševna bolezen. V tem primeru je odgovor lahko negativen ali pa pozitiven. A ne glede na to, lahko trdimo, da je anksiozna motnja v današnjem času precej resna težava, s katero se soočajo mnogi.

Dejstvo je, da lahko anksioznost precej zmanjša kakovost našega življenja, zato je dobro čim prej poiskati primerno pomoč. Odlična rešitev za to je lahko psihoterapija.

Se anksiozno stanje lahko trajno odpravi?

Dobra novica je ta, da se anksiozno stanje lahko trajno odpravi, zato je čim prejšnja psihoterapija toliko bolj pomembna. A preden se naročimo k strokovnjaku, ki nam bo pri tem pomagal, je dobro razumeti, kaj sploh je takšno stanje in kateri so lahko najpogostejši vzroki zanjo. Prav tako je ključno razumeti, na kakšen način lahko pridemo do prave in trajne rešitve.

Anksiozna motnja kot posledica nakopičenega stresa

Kadar nekdo začuti anksioznost v svojem telesu, se navadno močno prestraši. Večina najprej pomisli, da gre za resne zdravstvene težave. Treba pa je omeniti, da medicinske preiskave k sreči ne pokažejo, da bi bilo z zdravjem osebe s takšnimi motnjami kar koli resno narobe.

Ansiozna motnja se lahko trajno odpravi s pomočjo psihoterapevta
Anksioznost je stanje, kjer je v ospredju nemir, strah, tesnoba, živčnost in podobno.

Kljub omenjenemu pa veliko oseb ve, kako neprijeten je lahko občutek anksioznosti. Ljudje se vseeno bojijo, da je nekaj z njimi hudo narobe. Sicer pa specifična anksiozna motnja v telesu navadno nastane zaradi nakopičenega stresa. V tem primeru gre namreč za posebno povezavo med mislimi, telesom ter čustvi. Takšnih povezav se ljudje praviloma sploh ne zavedamo prav dobro.

Je anksioznost energijska motnja?

Nekateri strokovnjaki menijo, da anksioznost ni duševna bolezen, temveč je to energijska motnja. To pomeni, da je problem na energetskem nivoju. To pa seveda pomeni, da mora biti tudi rešitev na energijskem nivoju.

Anksioznost – preobčutljiva varovalka in kako jo ponovno nastaviti

Ko smo povsem na jasnem, da smo anksiozni, saj vsi znaki kažejo na to, je torej čas za rešitev. Zagotovo je psihoterapija najbolj dobrodošla rešitev. Je pa res, da si moramo najti psihoterapevta, ki ne bo samo strokoven, temveč nam bo prijal tudi kot oseba.