E-poštno gostovanje je namenjeno zgolj gostovanju e-pošte

Vas zanima, kaj točno pomeni e-poštno gostovanje? Odgovor je sila preprost: gre za specializirano vrsto gostovanja na spletu, ki je namenjeno zgolj gostovanju e-pošte. S takšno storitvijo si lahko omogočimo e-poštni naslov z lastno domeno.

Omenjena oblika gostovanja je ustrezna tako za fizične osebe kot tudi za podjetja, ki si denimo želijo bolj resno nastopati na svetovnem spletu, in to z e-poštnimi naslovi z lastno domeno. Prav tako je dobrodošla izbira še za vse tiste, ki imajo spletne strani narejene na samostojnih platformah, kot je na primer Webs.

Nadgradnja e-poštnega gostovanja

Med bolj pogostimi vprašanji, ki se navezujejo na storitev e-poštno gostovanje, je to, ali se lahko takšna oblika gostovanja kasneje kako nadgradi. Vsekakor se lahko. Ko boste torej imeli potrebo po večjem e-poštnem nabiralniku, boste svoj paket lahko preprosto in hitro tudi nadgradili.

nadgradnja paketa e-poštnega gostovanja
Storitev e-poštno gostovanje se kasneje lahko nadgradi. Za nadgradnjo že obstoječega paketa e-poštnega gostovanja je treba le kontaktirati ponudnika.

Nadgradnja storitve je s strani ponudnika praviloma povsem brezplačna. Doplača pa se zgolj razlika, ki nastane v ceni paketa. Za nadgradnjo že obstoječega paketa e-poštnega gostovanja je treba kontaktirati ponudnika – po telefonu ali po mailu.

Antivirusna zaščita ter antispam

V povezavi z e-poštnim gostovanjem se pogosto pojavita pojma antivirusna zaščita ter antispam. Slednji pomeni zaščito, ki je programska in/ali strojna oprema. skrbi za omejevanje širjenja nezaželenih e-poštnih aktivnosti v okolju strežnika.

Antivirusna zaščita pa predstavlja programsko opremo, ki praviloma zelo dobro poskrbi za samo varnost e-poštnega strežniškega okolja, prav tako za paket e-poštnega gostovanja. Virusom preprečuje vstopanje v omenjeno okolje.

Na voljo tudi varnostne kopije

So v primeru e-poštnega gostovanja na razpolago tudi varnostne kopije? Vsekakor. Praviloma ponudniki za naročnike izdelajo varnostne kopije podatkov, in to na dnevni bazi. Posledično so naročniki lahko povsem brez skrbi. Njihovi podatki so povsem na varnem.

Najboljše e-poštno gostovanje za vaše podjetje | Namecheap proti FastMail proti Google Workspace

Še druge oblike gostovanj na spletu

E-poštno gostovanje seveda še zdaleč ne predstavlja edine oblike gostovanja na spletu. Na voljo so še številne druge, na primer:

  • reseller gostovanje,
  • turbo gostovanje.

Za e-poštno gostovanje se boste torej odločili tedaj, kadar boste želeli dostopati do svoje elektronske pošte preko vseh naprav, prav tako pa se boste želeli sproti znebiti vse nezaželene pošte. Na voljo je več različnih paketov takšne storitve.