Pomen dobre uporabniške izkušnje pri izdelavi spletnih trgovin

Pri izdelavi spletne trgovine je ključno dobro načrtovanje vrhunske uporabniške izkušnje. Pomembno je, da je trgovina hitra, pregledna, nakupni proces pa kratek in enostaven. Izdelava internet trgovine poteka tako, da je prvi korak zbiranje informacij o naročniku, produktih in ciljnih strankah. Izvajalce zanima, kakšne cilje zasledujete, katere kategorije želite izpostaviti, za katere produkte pričakujete največje povpraševanje ter razloge, ki bodo ciljno stranko spodbudili k nakupu.

Spletna trgovina, ki odpira vrata globalnega trga vašim izdelkov.

Uporabniku prijazna trgovina za hiter pregled in enostaven nakup

Njihov cilj je ustvariti trgovino, ki bo uporabnikom omogočila hiter pregled nad kategorijami in produkti ter jim podala dovolj razlogov za nakup. Hkrati želijo odstraniti vse dejavnike, ki bi lahko zmotili uporabnika in preprečili nakup. Naslednji korak je izris žičnega okvirja spletne trgovine, iz katerega grafični oblikovalec ustvari dizajn spletne strani. Ta vključuje prvo vstopno stran, kategorijske strani, produktne strani, košarico in zaključek nakupa. Dizajn se pregleda in po potrebi popravi, nato pa ga pregleda še naročnik.

Konfiguracija strežnikov, platforme, dizajna in modulov

Po potrditvi dizajna se izvede razrez dizajna in konfiguracija spletne trgovine. Strežniška infrastruktura se prilagodi zahtevam projekta, namesti se ustrezna platforma (npr. Magento, WordPress) ter vnesejo osnovni podatki o naročniku. Programer pripravi temo in urejevalnik glede na dizajn. Za dosego kvalitetne spletne strani se izognejo zakupljenim temam in “drag and drop” urejevalnikom. Na ta način se zagotovi hitro odpiranje strani, lažje urejanje, izognemo se nepotrebnim razširitvam ter poveča stabilnost in varnost trgovine. Celoten postopek, od konfiguracije do izdelave prve različice spletne trgovine, ki jo naročnik dobi v predogled, traja vsaj 15 dni. Ves čas projektne izvedbe redno komunicirajo z naročnikom, ga obveščajo o napredku in pridobivajo morebitne dodatne informacije, ki so ključne za kvalitetno izdelavo spletne trgovine. Po konfiguraciji dizajna se zakupijo vsi potrebni moduli, konfigurirajo plačilni sistemi, načini pošiljanja in vnesejo produkte.

Pregled in testiranje pred objavo

Pred objavo spletne trgovine je ključno izvesti pregled in testiranje, pri čemer sodeluje vsaj 6 ljudi, da zagotovijo čim bolj natančno preglednost. Želijo se izogniti morebitnim napakam ali pomanjkljivostim po objavi. Objavo spletne trgovine na določeni domeni izvedejo po potrditvi s strani naročnika, ki jim posreduje vse potrebne podatke. Po objavi ponovno preverijo delovanje in nato naročniku pošljejo navodila za urejanje. Nato se dogovorijo za termin izobraževanja.

Samostojno urejanje in pomoč

Želijo zagotoviti, da lahko lastnik nove trgovine samostojno ureja spletno trgovino, kadar želi. Hkrati so vedno na voljo, da mu pomagajo pri urejanju in izboljšavah. Vsak naročnik ima v okviru mesečne podpore na voljo 1 uro uredniških storitev na mesec za urejanje spletnega mesta. Redno mu posodabljajo platformo, razširitve, strežniško infrastrukturo in drugo.