Vrhunski vmesnik za nadzor delovanja spletne strani

Moderna orodja za nadzorovanje delovanja spletnih strani omogočajo, da jih brez predhodnega znanja uporabljamo. Zelo popularen vmesnik je cPanel, ki se lahko pohvali z izredno popularnostjo pri administratorjih spletnih strani po vsem svetu. Namenjen je amaterskim kot tudi profesionalnim uporabnikom. Ker uporablja zelo malo procesorske moči, delovnega spomina in drugih strojnih zmogljivosti, je primeren tudi za manj zmogljive strežnike. Zaradi močnih in naprednih vgrajenih orodij pa je tudi odlično orodje za ustvarjanje novih uporabniških računov, poddomen, varnostnih kopij in še mnogo več.

Vmesnik cPanel je izredno preprost za uporabo

Morda je največja prednost vmesnika cPanel ravno njegova preprostost uporabe. Uporabniški vmesnik je izredno pregleden in vsebuje številna orodja, ki so zaobjeta pod določeno skupino. Tudi neizkušeni uporabniki lahko hitro najdejo določeno orodje ali funkcijo, ki jo želijo oziroma potrebujejo.

CPanel je nadzorna plošča za spletno gostovanje, ki zagotavlja grafični vmesnik in orodja za avtomatizacijo, namenjena poenostavitvi postopka gostovanja spletnega mesta.

Posamezna orodja je mogoče zagnati s preprostim klikom. V resnici je uporaba cPanel-a zelo podobna vmesniku modernih operacijskih sistemov kot so Windows, Linux, iOS in drugi. Zato je uporaba nekaterih orodij samoumevna.

Namestitev gradnikov za spletno stran je hitra

Moderne zmogljivosti cPanel uporabniškega vmesnika nam lahko prihranijo ure in ure dela. Z nekaj preprostimi kliki je mogoče namestiti gradnike kot so WordPress, Joomla, Magento, Drupal ipd. To pa pomeni, da bomo prihranili dragocen čas, kot če bi to opravili ročno. Sam cPanel vmesnik pa ponuja tudi možnost namestitve različnih aplikacij za bolj učinkovito in varno delovanje spletne strani ter strežnika. Obenem pa vso delovanje varuje osnoven a učinkovit protivirusni program, ki preprečuje napade virusov in nezaželenih programov.

Združljivost z mnogimi spletnimi brskalniki

Urejanje naše spletne strani ni potrebno, da poteka samo od doma. To lahko storimo tudi na terenu z cPanel vmesnikom, saj podpira vse popularne spletne brskalnike. To omogoča, da se brez težav povežemo z administrativnim vmesnikom naše spletne strani in pričnemo urejati in spreminjati želene nastavitve. Brez težav ga je mogoče uporabljati na tablicah, pametnih telefonih, prenosnih računalnikih in drugih računalniških napravah, ki uporabljajo moderne brskalnike in operacijske sisteme. To pa pomeni, da tudi odlično deluje na starejših računalnikih, kar je velika prednosti.

Vmesnik cPanel ima nizke strojne zahteve

Uporabniški vmesnik cPanel je prvič ugledal luč sveta leta 1996. Od takrat pa se je mnogokrat posodobil. Veliko pozornosti je bilo usmerjene v njegovo učinkovito delovanje. Tako dandanes ne potrebuje veliko sistemskih sredstev, da deluje v ozadju. Dovolj je že, če imamo na voljo 20 GB prostora za shranjevanje in 512 MB pomnilnika. To pa premore vsak strežnik in osebni računalnik na katerem deluje virtualni strežnik. Seveda pa se z namestitvijo dodatnih funkcij in aplikacij zahteve malenkost povečajo.