Zakaj je lososovo olje za psa tako koristno?

lososovo olje za psa

Dandanes je na voljo veliko število različne prehrane za naše domače živali. Vedno več je znanih pozitivnih učinkov, ki jih ima BARF metoda hranjenja. Zelo koristne snovi vsebuje lososovo olje za psa, ki se ga uporablja kot prehranski dodatek. Je bogat vir omega maščobnih kislin in je zato odlično dodatno hranilo za naše štirinožne kosmate prijatelje. Omogoča nam, da ustvarimo okusen obrok, ki je poln koristnih snovi za visok nivo energije in dolgo življenje našega psa.

Continue reading

Vžigalne svečke za avto – osnovne informacije

Vžigalne svečke za avto

Vžigalne svečke za avto imajo ključno vlogo pri delovanju avtomobilskega motorja. Z iskro, povzročeno s pomočjo vžigalne svečke, se namreč vžge mešanica goriva in zraka, kar vpliva na samo delovanje vozila oziroma se prek tega ustvarja moč, ki poganja sam avto. Za vožnjo oziroma vžig motorja je torej nujno ustrezno delovanje vžigalnih svečk.

Vsak lastnik vozila se je že znašel v situaciji, ko so se pojavili zapleti z vžigom avtomobila. V tem primeru je smiselno, da preverimo vžigalne svečke za avto. Ker gre za dokaj preprost del vozila, ni potrebno obiskati mehanika, ampak lahko poškodovane oziroma obrabljene vžigalne svečke zamenjamo kar sami. 

Continue reading

Vrste zemljevidov in njihova uporaba

zgodovinski zemljevidi sveta

Že v času osnovnošolskega izobraževanja ste spoznali, da je znanih kar nekaj vrst zemljevidov. Na splošno jih lahko delimo v dve večji skupini. To so splošni in tematski zemljevidi. Prva vrsta prikazuje relief, reke, naselja in podobno. Tematski pa prikazujejo vreme, temperaturne značilnosti, gostoto poselitev in podobno.

Posebna vrsta so zgodovinski zemljevidi sveta. A ne glede na vrsto in podvrsto je ključno, da je zemljevid popoln. To je tedaj, ko vsebuje mrežo, naslov, datum, avtorja, smeri neba, merilo in legendo.

Continue reading
Posted in |

Pomembnost lastnega prostora za otroke

mladinske sobe

Vsak človek potrebuje svoj lasten prostor oziroma zatočišče, kjer lahko zbere svoje misli. V nekaterih družinah je popolnoma normalno in neizogibljivo, da si določen prostor delita dva ali več otrok. Idealno je, če so mladinske sobe namenjene za posameznega otroka. Temu je tako večinoma iz psiholoških razlogov, saj to pozitivno vpliva na razvoj vsakega posameznika v zgodnjih letih življenja. Otrok ali najstnik bo tako dobil boljše zavedanje samega sebe in svoje okolice. Imel pa bo tudi prostor, kjer bo lahko ustvarjal in se odpočil od zunanjega sveta.

Continue reading
Posted in |

Pomen strešnih kovčkov za avto

strešni kovčki za avto

Čeprav so strešni kovčki za avto izjemno priljubljena izbira med kupci lastnikov avtomobilov, pa se jih na žalost še vedno preveč odloči za ne ravno najbolj primeren kovček. Pri nakupu namreč ljudje pogosto pozabijo na to, da je treba upoštevati tako material, prostornino, znamko pa tudi način montaže strešnega kovčka za avto.

Če vas zanimajo avtomobilski strešni kovčki, je dobro preveriti nekaj koristnih nasvetov in jih ob nakupu tudi upoštevati. Ste vedeli, da izbira takšnega avto pripomočka vpliva tudi na porabo goriva? Verjetno ne.

Continue reading

Najbolj priljubljena kozmetika iz konoplje

konopljin šampon in kozmetika

O konoplji in njenih izdelkih ste verjetno že veliko slišali in prebrali. Verjetno vam najprej na misel pridejo konopljine kapljice, konopljina smola, razpršilo iz konoplje ter podobno. Po drugi strani pa je izjemno priljubljena tudi konopljina kozmetika, predvsem konopljin šampon.

Za šampon iz konoplje je značilno, da lahko na izjemno učinkovit način čisti lasišče in brezhibno skrbi za učinkovite umite lase. Pomagal naj bi tudi v boju proti prhljaju in proti izpadanju las.

Continue reading

Optika in pregled oči – poskrbite za svoj vid!

pregled oči

Skrb za telo je izjemnega pomena. Če ustrezno skrbimo zase, bomo lažje ohranjali svoje zdravje in vitalnost. Poleg rednega gibanja in zdravih prehranjevalnih navad je potrebno poskrbeti tudi za zdravje naših oči. Smiselno je, da večkrat opravimo pregled oči in s tem poskrbimo tudi za svoj vid. Optika pa ima pri tem ključno vlogo.

Optika poleg nudenja očal omogoča tudi pregled oči. Tako lahko izvemo, ali se je potrebno naročiti na pregled pri okulistu oziroma, ali potrebujemo nova očala. Vid je izjemnega pomena za kvaliteto našega življenja, zato je skrb zanj ne samo priporočljiva, pač pa nujna.

Continue reading

Seznam osnovne in dodatne moto opreme

moto oprema za motoriste

Morda ste motociklistični začetnik ali pa že zelo izkušeni voznik motorja. A ne glede na izkušenost je za vas ključnega pomena, da vas na vožnji spremlja primerna moto oprema. Ta vam namreč lahko v veliki meri omogoči, da bo vaša vožnja varna, prav tako tudi dovolj udobna ter prijetna.

Kar se tiče obvezne opreme za motoriste, je treba najprej temeljito razmisliti o kakovostni izbiri motoristične čelade. Ta je najbolj nujen pa tudi zakonsko predpisan kos zaščitne opreme motorista. Posledično jo je treba med vožnjo vedno nositi.

Continue reading

Zakaj je prezračevanje trate pomembno za zdravo travo?

V mnogih vrtovih je bujna, zelena trata cilj vsakega lastnika. Vendar pa mnogi niso prepričani, zakaj njihova trata ne more doseči takšne lepote, kot jo ima sosedova. Ključ do sijoče trate leži v rednem prezračevanju. Prezračevanje omogoča trati, da absorbira potrebne hranilne snovi in dobi dovolj zraka za dihanje. Detakiranje, intenzivnejša oblika prezračevanja, pa še dodatno rahlja zemljo, omogoča čudovito regeneracijo trate. Pomembno je, da se koreninska obdelava trate izvaja tako spomladi kot jeseni, da se zagotovi njena regeneracija in priprava na zimo.

Continue reading
Posted in |

Gumijasti tepihi za avto – ustrezna zaščita najbolj izpostavljenih delov notranjega dela vozila

Gumijasti tepihi za avto

Če želite kar se da najbolje zaščititi izpostavljene dele notranjega dela svojega jeklenega konjička, vam svetujemo izbiro gumijastih tepihov za avto. Z njimi boste namreč močno pripomogli k temu, da bo vaše vozilo dlje časa brezhibno vzdrževano.

Gumijasti tepihi za avto so odporni na tekočine, olje, sonce, so fleksibilni, praviloma vsebujejo protizdrsni vzorec. So dobro odporni na obrabo.

Continue reading